21 de idei creative de newslettere în luna martie pentru a te conecta cu abonații

de Florina Coca Marketing > Email marketing sezonier
email marketing martie

Anul acesta te invităm să fii creativ cu campaniile de email marketing pentru luna martie și să-ți surprinzi abonații cu idei de newslettere inedite. Cum poți face acest lucru? Ei bine, un bun punct de plecare ar fi să mergi dincolo de campaniile clasice de Mărțișor și 8 Martie și să valorifici și alte evenimente interesante și de impact: precum  Ziua Mondială a Scriitorilor, Ziua Internațională a Fericirii, Ziua Pădurilor sau Ziua Mondială a Apei. Cu siguranță abonații vor aprecia varietatea de conținut, de la primăvară, cadouri, luna femeii la celebrarea sentimentelor și a mediului înconjurător.

Și dacă încă stai pe gânduri dacă să folosești email marketing-ul pentru afacerea ta sau nu, află că acum e cel mai bun moment. Statisticile spun că este unul dintre cele mai eficiente canale de comunicare și conversie, cu o creștere semnificativă a ratei de deschidere a campaniilor în ultimii ani. Potrivit unui studiu Barilliance, rata de deschidere a campaniilor de email marketing a crescut în 2022 cu aproape 5% față de 2021, ajung la 48,69%.

Prin trimiterea de newslettere personalizate cu oferte speciale, reduceri exclusive și conținut relevant legat de evenimente, poți atrage atenția abonaților tăi și crește traficul și vânzările afacerii tale. În cele ce urmează, îți vom oferi 21 idei creative de newslettere pentru luna martie, care te vor ajuta să ieși din tipar și să te diferențiezi într-un mod pozitiv în fața publicului tău.

Calendar email marketing martie – 21 de idei de newslettere inedite pentru abonații tăi

DataEvenimentSfaturi de conținut pentru newsletter
1 MartieMărțișorOferă promoții la mărțișoare, produse decorate cu roșu și alb sau la articole cu tematică de primăvară.
3 MartieZiua Internațională a îngrijirii urechiiTrimite abonaților reduceri speciale sau promoții la produse sau servicii legate de auz.
3 MartieZiua Internațională a whiskey-ului irlandezÎmpărtășește o rețetă de cocktail pe bază de whiskey sau oferă un sample gratis de whisky la orice comandă.
3 MartieZiua Internațională a pisicilor salvateTrimite povești despre pisicile salvate și promovează adopția. Oferă discount la produse pentru pisici.
3 MartieZiua Mondială a ScriitorilorCreează un newsletter care trimite către un articol despre sfaturi de scriere și resurse pentru aspiranții scriitori.
4-7 MartieSăptămâna Internațională a FemeilorÎmpărtășește povești inspiraționale despre femei deosebite care au ieșit în evidență prin calitățile lor.
8 MartieZiua Internațională a FemeilorOferă o reducere specială tuturor femeilor care fac o achiziție în data de 8 martie.
10 MartieZiua Internațională a ExtraordinaruluiCelebrează tot ce este nemaipomenit. Împărtășește poveștile de succes ale clienților tăi minunați.
13 MartieZiua BijuteriilorPrezentați noi colecții de bijuterii cu reduceri exclusive pentru abonați.
14 MartieZiua Internațională a Matematicii sau ziua PiÎmpărtășește curiozități ori trivia despre pi. Oferă discount la produsele care au legătură cu matematica.
15 MartieZiua Mondială a Drepturilor ConsumatorilorEducă abonații cu privire la drepturile consumatorilor și oferă sfaturi relevante pentru protecția acestora.
17 Martie Sf. Patriciu (St. Patrick’s Day)Oferă promoții la produse de culoare verde sau legate de cultura irlandeză sau rețete specifice irlandeze.
20 MartieZiua Internațională a FericiriiÎmpărtășește sfaturi practice despre creșterea nivelului de fericire și fă-ți abonații fericiți cu reduceri speciale.
21 MartieZiua Internațională a PădurilorScrie conținut cu privire la importanța pădurilor și promovează conservarea acestora.
22 MartieZiua Mondială a ApeiPromovează produse și practici ecologice care pot ajuta la reducerea risipei de apă
25 MartieBuna VestireCreează un newsletter despre istoria și tradițiile de Buna Vestire și include o ofertă specială.
25 MartieZiua Internațională a Waffle-urilorTrimite un newsletter cu diverse waffle-uri delicioase și oferă o promoție specială.
27 MartieOra PământuluiPromovează obiceiuri și produse eco-friendly care permit reducerea deșeurilor și economisirea energie.
30 MartieZiua Plimbarilor în ParcTrimite un e-mail care promovează echipamente sau articole vestimentare pentru activitățile în aer liber.
31 MartieZiua Mondială a Backup-uluiÎncurajează abonații să facă backup de date. Oferă un ghid util și un discount la produsele tip rezervă.
31 MartieZiua Internațională a Îmbrățișării unui MedievalistDistribuie o listă de cărți sau filme recomandate medievale și oferă o reducere specială pentru abonați.

Exemple de Template-uri de Newsletter pentru primăvară:

Ca să îți fie mai ușor, îți recomandăm să alegi unul dintre template-urile de newsletter cu tematică de primăvară și să le personalizezi cu brand-ul tău. Le poți edita rapid folosing editorul de newsletter drag & drop NewsMAN. Le găsești în galeria de modele după nume sau tag: spring:

Exemple de Template-uri de Newsletter pentru 8 martie:

La fel poți proceda și cu campaniile de email de 8 martie pentru Ziua Mamei sau Ziua Femeii. Mai jos câteva exemple de modele de newsletter pentru 8 martie, complet personalizabile. Le găsești pe toate în galeria de template-uri de email NewsMAN și le poți testa chiar și fără cont. Caută după nume sau tag women:

Mai multe exemple de template-uri și conținut și idei de newslettere pentru luna martie. În link-ul anterior găsești tot ce ai nevoie pentru pentru alte sărbători decât 1 și 8 Martie, cum ar fi Ziua Mondială a Scriitorilor, Ziua Bijuteriilor, Ziua Internațională a Fericirii.

Concluzii pentru newslettere inedite în martie

În final, ideea este să ieși din tiparul campaniilor de email marketing tradiționale și să te diferențiezi de concurență cu conținut de calitate, creativ și relevant pentru abonații tăi. Fie că este vorba despre luna femeii, conservarea mediului, sărbători religioase sau zile mondiale, există întotdeauna o ocazie de a conecta cu publicul tău țintă și de a-i oferi ceva valoros.

Email marketing-ul poate fi un canal deosebit de eficient pentru a ajunge la clienți și de a-i converti în vânzări. Folosindu-ți imaginația și găsind subiecte inedite de newsletter, poți crește implicarea abonaților și îți poți consolida poziția în industria în care activezi. Utilizând cele 21 de idei de newslettere pentru luna martie, poți oferi reduceri speciale, promoții și conținut inspirațional pentru a crește rata de deschidere a campaniilor tale de email marketing și, implicit, vânzările afacerii tale. Încearcă cât mai multe dintre aceste idei și vezi ce funcționează cel mai bine pentru afacerea ta și pentru abonații tăi.


Postează un comentariu

*
*

Trimite-ţi gândurile