Campanii de Email Marketing de Paște cu ROI ridicat: sfaturi, idei și inspirație pentru afacerea ta

de Florina Coca Marketing > Paște
campanii email marketing Pate

Îți dorești să crești vizibilitatea și vânzările magazinului tău ecommerce în perioada Sărbătorii Paștelui? Un plan de campanii de email marketing de Paște bine pus la punct poate fi soluția optimă! Cu ajutorul platformei NewsMAN, poți crea campanii atractive și eficiente, care să atragă atenția abonaților și să-ți genereze mai multe venituri. 

În acest articol, vei citi despre:

Așadar, hai să descoperim împreună cum poți obține cel mai bun randament al campaniilor de email marketing de Paște cu ajutorul soluției de email marketing NewsMAN!

De ce să creezi campanii de email ecommerce pentru Paște?

Odată cu creșterea comerțului online și a importanței din ce în ce mai mari a cumpărăturilor de sărbători, a apărut și nevoia creării de campanii sezoniere personalizate. Prin urmare, crearea de campanii de email marketing pentru Paște poate fi o modalitate eficientă de a stimula vânzările și de a crește veniturile magazinului tău ecommerce. Potrivit unei cercetări recente, 58% dintre cumpărătorii din întreaga lume și-au mărit cheltuielile pentru evenimentele sezoniere anuale în ultimele 12 luni, comparativ cu cheltuielile medii lunare în restul anului. Această tendință se așteaptă să continue, făcând din Paște o oportunitate excelentă pentru afacerile ecommerce de a ajunge la publicul lor țintă și de a-și promova produsele sau serviciile. În plus, email marketing-ul a dovedit că este extrem de profitabil pentru business-urile ecommerce, cu un ROI mediu de 45 de dolari pentru fiecare dolar cheltuit, conform Litmus

Prin crearea unei campanii de email marketing pentru Paște atractive și eficiente, afacerile pot să-șiI prezinte produsele sau serviciile în design tematic de sărbătoare, să-și evidențieze promoțiile și reducerile și să se conecteze cu abonații lor într-un mod mai personalizat și mai atractiv. Cu performanța măsurabilă rapid și potențialul de a genera venituri mari, o campanie de email ecommerce pentru Paște reprezintă o investiție inteligentă pentru orice afacere care dorește să-și stimuleze vânzările și veniturile în perioada sărbătorilor.

Newslettere de Paște: Ce fel de emailuri doresc să primească abonații?

idei newsletter Paste

Email marketing-ul nu este o soluție universală, ceea ce funcționează pentru o audiență sau afacere poate să nu funcționeze și pentru alta. Pentru a crea campanii de email marketing de succes de Paște, trebuie să înțelegi ce doresc să primească abonații tăi și să adaptezi mesajele în consecință. Iată câteva tipuri de newslettere care s-au dovedit să aibă succes în perioada de Paște:

1. Promoții și Reduceri 

Paștele este momentul ideal să trimiți oferte speciale, reduceri și promoții abonaților, deoarece aceștia se află deja cu gândul la cumpărăturile de sărbători. Sunt în căutare de cadouri, decorațiuni, alimente, rețete sau idei de călătorii pentru a celebra relaxați Paștele alături de cei dragi. Folosește email marketing-ul pentru a-ți prezenta produsele sau serviciile tematice de Paște, oferă cupoane sau coduri exclusive, sau încurajează cumpărăturile oferind cadouri gratuite, transport sau upgrade-uri. Asigură-te că evidențiezi beneficiile și urgența ofertelor și utilizează o grafică atractivă, culori și apeluri la acțiune (butoane CTA- call to action) care se potrivesc spiritului de Paște.

2. Conținut Inspirațional

Paștele nu înseamnă doar cumpărături, ci și sărbătorire și reflecție asupra semnificațiilor sale spirituale și culturale. În funcție de valorile brandului tău și preferințele publicului tău, poți crea conținut tematic de Paște care să educe, să distreze sau să-i inspire pe abonați. De exemplu, poți împărtăși povești, tradiții, rețete, idei de artizanat sau citate legate de Paște sau poți evidenția cauzele caritabile sau sociale pe care afacerea ta le susține în această perioadă a anului. Cheia este să creezi conținut relevant, autentic și atrăgător, și să eviți să fii prea agresiv cu promoțiile sau insensibil la tradițiile religioase ori culturale.

3. Experiențe Interactive

Email marketing-ul nu trebuie să fie un canal de comunicare pasiv sau unidirecțional. Îl poți utiliza pentru a crea experiențe interactive, care îi implică pe abonați și îi face să se simtă mai conectați cu brandul tău. De Paște, poți crea quiz-uri, sondaje, jocuri sau provocări care se referă la tema pascală și oferă recompense sau premii pentru participare sau finalizare. De asemenea, poți crea email-uri personalizate sau segmentate care abordează interesele, comportamentele sau preferințele abonaților și le arată că îți pasă de nevoile și valorile lor.

4. Conectare Emoțională 

În cele din urmă, Paștele este un moment în care oamenii tind să se simtă mai emoționali, fie că este vorba de bucurie, recunoștință, nostalgie sau empatie. Alege să pui în valoare aceste trăiri și creează campanii de email marketing de Paște care se conectează cu emoțiile abonaților. Vor aprecia cu siguranță și vor fi mai predispuși să se implice în campanii sau să cumpere de la tine. De exemplu, poți folosi povestiri, umor sau conectare emoțională pentru a transmite mesajul sau oferta brandului tău. Completează cu dovezi sociale, testimoniale sau recenzii pentru a arăta cum produsele sau serviciile tale au ajutat alte persoane în timpul Paștelui sau altor sărbători.

Creează campanii de email eficiente de Paște cu NewsMAN

Acum că știi ce tip de newslettere doresc abonații tăi pentru sărbătorile pascale, este timpul să pui ideile în practică. NewsMAN este un serviciu de email marketing și marketing automation care te poate ajuta să creezi campanii pentru Paște într-un mod profesional, eficient și accesibil.

Cu platforma de email marketing NewsMAN, poți:

template newsletter Paste

  • Crea rapid emailuri profesionale și captivante cu editorul de newsletter drag-and-drop, care nu necesită cunoștințe de programare sau design;
  • Segmenta lista de abonați în mod avansat, pe baza datelor demografice, de comportament sau de implicare și trimite emailuri țintite, care sunt mai relevante și mai eficiente decât campaniile nesegmentate.
  • Automatiza campaniile pentru Paște cu declanșatoare (triggers), fluxuri de lucru (workflows) și reguli, care economisesc timp și maximizează rezultatele emailurilor.
  • Urmări metricii de performanță a campaniilor de email, cum ar fi ratele de deschidere, ratele de clic, ratele de respingere și conversiile, în rapoarte detaliate care te ajută să-ți optimizezi campaniile viitoare.

Așadar, acum ai toate instrumentele necesare pentru a crea campanii eficiente de email marketing pentru Paște. Ca să te ajutăm și mai mult, am creat și un plan personalizat de email marketing pentru Paște, pe care îl poți folosi imediat. Adaptează-l cu brandul și produsele tale, personalizează mesajele și asta e tot.

Plan de Campanii de Email Marketing pentru Paște

PerioadaObiectivTip de campanieTip de utilizatoriConținut emailElemente creativeSfaturi și trucuri
Cu 2 săptămâni înainteConștientizareCampanie de vânzăriUtilizatori noiPrezentarea colecției noastre de PașteImagini tematice de Paște, CTA-uri, cronometru inversUtilizează subiecte și pre-header personalizate pentru a crește rata de deschidere.
Cu 2 săptămâni înainteConștientizare/TeasingCampanie de reactivareCumpărători din anul precedentÎmpreună de Paște și în acest an!Imagini tematice de Paște, mesaj personalizat, CTA-uri, conținut dinamicUtilizează conținut dinamic pentru a personaliza emailul conform cu istoricul de achiziții și preferințele anterioare. 
Cu 2 săptămâni înainteConștientizare – RemindereCampanie teasingUtilizatori activiNu uita să te aprovizionezi cu cele necesare pentru Paște!Imagini tematice de Paște, CTA-uri, GIF-uriSegmentează lista de emailuri pentru a viza utilizatorii care s-au implicat cu marca ta în trecut.
Cu 10 zile înainteConsiderareFlux automatizatUtilizatori noi și activiCele mai bune alegeri de Paște din colecția noastră!Imagini de produs, recenzii, CTA-uri, conținut dinamicFolosește un email pentru coșul abandonat pentru a reaminti utilizatorilor că au lăsat produse în coș.
Cu 7 zile înainteConsiderareCampanie triggeredUtilizatori inactiviÎți simțim lipsa! Iată o ofertă specială pentru Paște!Imagini tematice de Paște, ofertă personalizată, CTA-uri, chestionar sau concursFolosește A/B  Testing pentru a afla cele mai eficiente subiecte și tipuri de conținut.
Cu 5 zile înainteConversieCampanie de vânzăriUtilizatori noi și activUltima șansă de a obține cele necesare pentru Paște înainte de sărbătoare!Mesaj cu element de urgență, imagini tematice de Paște, CTA-uri, roata noroculuiAdaugă în email un cronometru invers pentru a adauga dinamism și  crea un sentiment de urgență.
Cu 3 zile înainte de PașteConversieFlux automatizatUtilizatori noi și activNu uita aceste must-have-uri de Paște!Imagini ale produselor, recenzii, CTA-uri, conținut dinamicFolosește un flux de trei emailuri pentru a reaminti utilizatorilor că produsele vizualizate, încă sunt sunt disponibile pentru achiziție.
Cu 1 zi înainte de PașteConversieCampanie de vânzareUtilizatori noi și activiOferte de ultim moment pentru Paște!Imagini tematice de Paște, oferte personalizate, CTA-uri, temporizator de numărătoare inversăRetrimite newsletter-ul utilizatorilor care nu l-au deschis prima dată.
Ziua de PașteEngagementCampanie triggeredToți utilizatoriiPaște fericit din partea echipei noastră!Imagini tematice de Paște, mesaj personalizat, GIF-uri, chestionar sau concursFolosește elemente interactive cum ar fi GIF-uri sau videoclipuri pentru a crește engagement-ul.
Săptămâna de PașteRetenție/Follow-upCampanie FinalăToți utilizatoriiMulțumim că ne-ați ales în această Sărbătoare de Paște!Imagini tematice de Paște, mesaj personalizat, CTA-uri, premii sau reduceriFolosește recenzii de la clienți și dovezi sociale pentru a încuraja achizițiile repetate.

Cu planul de campanii de email newsletter de Paște făcut, te poți apuca de treabă. Te invităm să încerci gratuit serviciul de email marketing NewsMAN și să trimiți abonaților campanii eficiente. Click pe butonul de mai jos pentru a crea un cont NewsMAN:

Ce să reții pentru campanii de email de Paște mai performante

În concluzie, campaniile de email marketing de Paște sunt un instrument puternic pentru a-ți promova magazinul online și a-ți crește vânzările în timpul acestei sărbători importante. Prin înțelegerea tipurilor de newslettere pe care abonații tăi doresc să le primească și prin utilizarea platformei NewsMAN pentru a crea și livra campanii eficiente, poți maximiza gradul de conștientizare a mărcii și mări nivelul de engagement al abonaților și al clienților tăi. Folosind exemplul de plan de campanii de email pentru Paște, gata de folosit și urmând sfaturile din acest articol, vei fi pregătit să profiți la maximum de oportunitățile oferite de această sărbătoare specială. Așadar, începe să-ți planifici astăzi campaniile de email de Paște cu NewsMAN și obține cel mai bun randament!


Postează un comentariu

*
*

Trimite-ţi gândurile