Crearea ultrarapida de newslettere folosind Editor custom Newsman

de Ioana Radoi Noutati

Mai intai vechea poveste a stirii de ultima ora

O firma are o dispunere ierarhica in care the big boss desemneaza fiecarui angajat o sarcina. Uneori acea sarcina trebuie sa treaca prin mai multe departamente.  Astfel, departamentul de pictura si creatie (departamentul de design), departamentul cautatorilor ulciorului cu galbeni (departamentul de marketing), poate chiar si departamentul povestitorului (the copywriter), si sa nu-l uitam pe the big boss, toti isi insiruie ideile intr-un mail, pentru ca sarcina sa-si gaseasca rezolvarea intr-o firma partenera, in cazul nostru, the email service provider, sub forma unui newsletter. Dar se intampla, precum stirile de ultima ora, sa mai apara ceva in ultimul minut. Acel ceva mic si sacaitor trece iarasi de la the big boss catre unul dintre departamentele din subordine si trebuie sa ajunga tot la ESP si sa fie rezolvat in acelasi ultimul minut. Newsman, your email service provider, trudeste neincetat pentru a indeplini cerintele clientului. Pentru asemenea cazuri, noi am conceput Editare Template Newsman (Editorul custom Newsman), editor care va ajuta la crearea simpla si ultrarapida a unui newsletter.

Cum se procedeaza?

Pasul 1: In contul dumneavoastra de client Newsman alegeti lista dorita, iar apoi din tabul Newslettere, intrati in Template-uri si alegeti unul dintre ele pentru a-l modifica. Dupa alegerea template-ului apasati Foloseste template si sunteti ghidati spre newsletter-ul dumneavoastra. Acesta este alcatuit din mai multe blocuri. Inceputul fiecarui bloc este marcat de o combinatie intre butoanele:

  • Edit: deschide fereastra Editare Template Newsman
  • Up: muta blocul mai sus in newsletter
  • Down: muta blocul mai jos in newsletter
  • Del: sterge blocul.

Butonul Edit este cel care ne intereseaza in postarea prezenta. Acesta va ajuta sa puteti modifica singur continutul unui template pe care deja il aveti, si in care doriti sa inlocuiti ceea ce nu mai e de actualitate. Intr-un cuvant, pentru a face un upgrade unui template existent, solutia este editorul nostru.

Pasul 2: Alegeti blocul in care se cer modificari de actualizare. Apoi apasati Edit si se va deschide fereastra Editare Template Newsman. Ea contine URL-uri ale produselor site-ului dumneavoastra, fie ele de orice natura (oferte noi, filme, articole de imbracaminte/incaltaminte, accesorii, retete culinare etc.).

Pasul 3: Intrati in site-ul dumneavoastra, alegeti produsul de adaugat in newsletter, luati cu Copy link-ul si ii dati Paste in locul celui din blocul ales. Cum face editorul asta? Ei bine, el parseaza continutul esential pe care dumneavoastra il doriti ca insotitor de bord al imaginii unui produs. Astfel, newsletter-ul nu va capata o fata plictisitoare inundata de text, ci se va caracteriza printr-un aspect echilibrat intre continut si imagini.

Pasul 4: Dupa ce ati facut toate modificarile necesare salvati-le, redenumiti newsletter-ul si apasati butonul Trimite. Videotutorialul de mai jos va va arata cum sa folositi Editorul Newsman.


Postează un comentariu

*
*

Trimite-ţi gândurile

Postat în Noutati, Tehnic si etichetat , , , , , 0 comentarii