Crearea unui newsletter eCommerce, mai ușoară cu noile funcții NewsMAN de smart sync catalog via feed

de Florina Coca Marketing
ecommerce newsletter smart sync

Pandemia de coronavirus a accelerat comerțul electronic cu 5 ani și acest boom în eCommerce se resimte la nivel global, traducându-se în mai multe magazine fizice digitalizate și mai mult shopping online.

Nevoia de promovare online, a crescut exponențial de asemenea, iar unul dintre cele mai folosite instrumente în acest sens râmâne și în prezent email marketing-ul, respectiv trimiterea de campanii și newslettere eCommerce

În ton cu tendințele și necesitățile actuale, noi la NewsMAN am decis să punem accent pe dezvoltarea de noi funcții inteligente ale platformei de email marketing și marketing automation pentru ca tu să poți crea mai rapid campanii și să vinzi mai mult. Astfel că, ne-am concentrat pe un concept de import smart al catalogul de produse din eShop direct în platforma și respectiv în newsletter

Vedem în continuare detalii despre aceste noutăți, cum adaugi unul sau mai multe feed-uri de produse în NewsMAN, la ce îți folosește, cum poți să faci feed browsing, cum adaugi mai ușor produsele în newsletter după nume și alte detalii utile.

Adăugare feed produse în platforma de email marketing

Orice platforma eCommerce îți permite să generezi un feed de produse. De obicei constați nevoia de avea un feed atunci când dorești să-ți promovezi serviciile online prin Google, Facebook, marketplace-uri, comparatoare de prețuri sau agenții de marketing afiliat. Nu în ultimul rând și la folosirea de servicii de email marketing ți se solicită feed de produse pentru a-ți facilita integrarea cu site-ul și a-ți permite să creezi mai rapid un newsletter eCommerce și să activezi diverse automatizări.

În platforma de email marketing NewsMAN poți adăuga un feed de produse din site în doar câteva clickuri.

adaugare-feed-produse-in-newsman

Doar copiezi linkul feed-ului din platforma eCommerce și mergi apoi în contul NewsMAN la Setări > Feed-uri > Adăugare Feed. Poți selecta tipul de Feed (ex. Google, Facebook, MerchanPro (ex Shopmania, NewsMAN sau Compari.ro ori Price.ro,) sau poți lăsa pe Detecție automată. Odată selectat tipul de feed, doar setezi timpul de refresh, îl activezi și asta e tot.

Inserare feed-uri multiple pentru eCommerce email marketing

În platforma de email marketing NewsMAN poți adăuga mai multe feed-uri de produse. Spre exemplu feed general, Google, Facebook sau feed personalizat ex. feed noutăți, Black Friday, feed campanie de sărbători etc.

adaugare-feed-uri-multiple-newsman
browsing-articole-feed-produse-newsman

Iar dacă faci click pe numărul de articole, poți face feed browsing. În câmpul căutare, poți lista produse după nume, ID sau URL :

browsing-feed-produse-newsman-1

Adăugare ușoară a produselor în newsletter-ul eCommerce via autocomplete după nume, ID sau link

Înainte de acest update, în editorul de newsletter eCommerce NewsMAN puteai să adaugi produsele cu copy / paste link de pe site. Acum am făcut ca totul să fie și mai simplu, astfel încât să poți salva cât mai mult timp, astfel că poți căuta direct produsele după nume, ID sau link. 

E de fapt un import inteligent al produselor din catalogul tău de magazin online direct în NewsMAN. Spre exemplu, cel mai la îndemână este să cauți după nume și îți face autocomplete, listându-ți pe ecran toate produsele ce întrunesc criteriile tale de căutare.

adaugare-produse-din-site-newsletter-ecommerce

După ce ai selectat tipul de bloc de produse eCommerce, formatul și le-ai selectat din catalog, apasă butonul Adaugă și fă drag & drop produselor direct în newsletter.

creare-newsletter-ecommerce-newsman

Astfel timpul mediu de creare al newsletterului eCommerce se va reduce la cam 3-5 minute, cu tot cu ajustare și customizarea altor elemente.

Sperăm să îți fie utile noile funcții inteligente din platforma de email marketing cu privire la feed-ul de produse. Adaugă un feed de produse în NewsMAN dacă nu ai făcut-o deja și economisește timp la crearea campaniilor de email.

Citește mai mult despre alte funcții salvatoare de timp din platforma de email marketing.

Dacă ai întrebări, te așteptăm cu drag pe live chat-ul de pe site sau la info@newsman.ro


Postează un comentariu

*
*

Trimite-ţi gândurile