10 idei de campanii de email pentru Black Friday

de Florina Coca Black Friday
campanii-email-black-friday

O strategie de email marketing bine pusă la punct înaintea celui mai așteptat eveniment de shopping din an, Black Friday, poate face diferența. Ca să-ți fie mai ușor, am făcut o listă cu 10 idei de newsletter pentru Black Friday.

#1 Newsletter cu înscriere timpurie în oferta Black Friday pentru abonații existenți

Nimic mai plăcut decât un loc exclusivist, nu-i așa? Oferă-le abonaților existenți bucuria de a afla primii noutățile cu privire la produsele care vor intra în promoția Black Friday, cu 1 zi sau câteva ore înaintea altora.

#2 Newsletter cu înscriere timpurie în oferta Black Friday pentru colectare noi abonați

De Black Friday e momentul oportun să îți reîmprospătezi lista de adrese cu noi contacte care sunt interesate de oferta din magazinul online din această perioadă. Cu NewsMan, poți face un formular de abonare în câteva click-uri și apoi doar le dai link-ul să se înscrie.

#3 Newsletter dedicat trimis către cei înscriși timpuriu în Campania Black Friday

Creează și trimite rapid un newsletter către cei abonați timpuriu la ediția Black Friday din magazinul online. Poți chiar seta să se trimită automat, după înscriere newsletter cu cupon personalizat de reducere sau le poți trimite direct linkul către pagina din site cu produsele participante la Black Friday. Trimite newsleter-ul cu 48 de ore înainte să dai startul campaniei pentru ca oamenii să aibă timp să-și planifice cât mai bine cumpărăturile.

#4 Newsletter către toți abonații cu invitație creare listă produse preferate pentru Black Friday

Îndeamnă abonații să intre în cont și să își creeze lista de produse favorite pentru Black Friday. Pentru a fi mai receptivi, trimite-le un mic demo cu câteva produse care vor fi în campania mult așteptată. Se vor bucura enorm! 

#5 Newsletter cu contor înainte de Black Friday (cu câteva zile și ore înainte)

Poate cel mai folosit și eficient este tipul de newsletter cu numărătoare inversă, mai ales când vorbim de email marketing de sărbători, sezonier sau când sunt evenimente speciale.. Este ușor de realizat cu newsman.ro pentru că ai la îndemână atât modele de newsletter de Black Friday, cât și bannere personalizate editabile.

#6 Campanie de email marketing de început de Black Friday

Anunță oamenii printr-un newsletter că a început campania Black Friday. Evidențiază rapid top categorii de produse aflate în promoție și idei de shopping, alături de câteva link-uri de contact asistență rapidă, în caz că au nevoie.

#7 Campanie de email marketing de a 2-a zi de Black Friday (BF continuă)

Dacă oferta Black Friday ține mai mult de 1 zi în magazinul tău, este bine să ții oamenii la curent pentru a nu crede că s-a terminat și la tine. Spune-le că Black Friday continuă și dă-le top categorii de articole cumpărate în ziua anterioară.

#8 Campanie de email marketing de finalizare Black Friday (ultimele produse)

Realizează rapid un newsletter informativ către abonați, cu link către ultimele produse din oferta Black Friday și trimite-le data și ora exactă cu privire la terminarea campaniei. Încearcă să pui un titlu reprezentativ care să implice audiența astfel încât să nu rateze ultima strigare pentru produse în intervalul dat de timp.

#9 Campanie de email marketing cu top produse cumpărate de Black Friday

Oamenilor le place să citească despre impactul evenimentelor. Creează un scurt newsletter cu top produse achiziționate în cadrul campaniei Black Friday și invită-i la feedback.

#10 Campanie de email marketing de Cyber Monday

În speranța că Black Friday a decurs ok, poți continua cu Cyber Monday, dacă l-ai inclus și pe acesta în strategia de marketing. Este deja destul de apreciat în România și ar putea avea un impact pozitiv asupra vânzărilor din magazinul tău online. Așa că, realizează  un newsletter cu oferte produse de Cyber Monday și pune accent pe produse în vogă și top vândute. Vezi apoi care e rezultatul.

Sperăm că ți-au plăcut ideile de newsletter de Black Friday de mai sus și îți dorim campanii de email de succes, cu rezultate cât mai bune.

Ce zici, dai startul campaniilor de mail de Black Friday ?


Comentarii recente

  1. Pingback: Cum pregatesti site-ul si campaniile de mail inainte de Black Friday? - ECOMpedia

  2. Pingback: Marketing integrat pentru site-urile eCommerce. Top sfaturi și statistici.

Postează un comentariu

*
*

Trimite-ţi gândurile