Cum creezi un Landing Page eficient pentru a obține mai mulți abonați și mai multe conversii?

de Florina Coca Marketing
landing page autoresponder conversii

Vrei să ieși în evidență în fața abonaților prin campanii de email marketing bine realizate, care au o continuitate fluentă a ofertei? Ei bine, dacă înainte pop-up-urile erau o metodă populară de captare a lead-urilor, acum landing page-urile sunt la mare căutare, datorită ratei lor ridicate de conversie. În acest articol, vei afla cum să creezi un landing page cu autoresponder în email marketing pentru a-ți crește lista de abonați și conversiile, cu ajutorul platformei NewsMAN și a editorului de formulare.

De ce sunt importante landing page-urile

Un landing page bine realizat poate capta atenția vizitatorului și îl poate convinge să ia acțiune, cu rate de conversie de până la 23%, conform Email Vendor Selection. Aceasta este semnificativ mai mare decât cea aferentă pop-up-urilor, care, în general, au o rată de conversie de până la 3%. Landing page-urile sunt o oportunitate excelentă de a-ți prezenta produsele sau serviciile, de a evidenția caracteristicile și beneficiile lor unice și de a încuraja vizitatorii să se înscrie la newsletter.

Structura unui landing page performant, cu autoresponder

Crearea unui landing page performant înseamnă mai mult decât un bun design. Landing page-ul tău, numită și pagină de destinație sau de aterizare, trebuie să aibă un USP clar și atrăgător (USP – Unique Selling Proposition – Propunere Unică de Vânzare) și un buton CTA Smart (un buton CTA – Call to Action – Apel la Acțiune) pentru a fi eficient. Descoperă în continuare, câteva sfaturi pentru crearea unui landing page care generează conversii:

  • Începe cu o ofertă clară și atractivă

USP-ul e cel diferențiază afacerea ta de concurență și trebuie să fie clar, concis și ușor de înțeles. Asigură-te că oferta ta este afișată în mod evident pe landing page, astfel încât vizitatorii să știe ce oferi și de ce ar trebui să aleagă afacerea ta.

  • Folosește un buton CTA smart, nu clasic

CTA-ul ar trebui să fie convingător și să încurajeze vizitatorii să acționeze. În loc să folosești un buton generic “Înscrie-te”, încearcă să folosești un limbaj mai atractiv, cum ar fi “Obține ghidul tău gratuit” sau “Alătură-te clubului exclusivist”. Folosește cuvinte orientate către acțiune, care creează un sentiment de urgență și de FOMO (frică de a rata) dacă vizitatorii nu se înscriu.

  • Menține conținutul ușor de citit și navigat

Landing page-ul ar trebui să fie ușor de citit și de navigat. Menține un design simplu și lipsit de dezordine și folosește titluri clare și puncte pentru a face conținutul ușor de scanat. Nu aglomera conținutul cu fraze lungi, structurează totul prin formatare și folosește imagini sau video, după caz.

Avantaje Landing Page în Email Marketing 

În email marketing, Landing Page-urile sunt un instrument puternic pentru marketerii care doresc să crească conversiile și să se diferențieze de concurență. Prin oferirea unei experiențe ușoare pentru audiența ta, poți crește conversiile și genera mai multe vânzări. În loc să îndrumi abonații către pagina principală a site-ului tău, poți crea un landing page special pentru un nou produs pe care îl promovezi. Aceasta îți permite să evidențiezi caracteristicile și beneficiile produsului și să facilitezi achiziționarea acestuia de către abonați.

Creare Landing Page cu Autoresponder cu Editorul NewsMAN

Creare Landing Page

Acum că știi care e structura unui landing page eficient, hai să explorăm poți să-l creezi rapid și să îl conectezi la campaniile de email marketing. Iată cum te poate ajuta editorul de Landing Page NewsMAN să îți îmbunătățeștistrategia de promovare și să creezi pagina de captare abonați, direct cu autoresponder. Poți alege să setezi un singur email automat post abonare sau o serie de emailuri automate relevante pentru publicul tău abonat.

Crește conversiile cu landing page-uri personalizate

Cu editorul de landing page-uri NewsMAN, poți crea landing page-uri personalizate care se potrivesc planului tău de trimitere campanii de email marketing. Oferind o experiență de navigare fluidă, fără distrageri audienței tale, poți crește conversiile și genera mai multe vânzări.

editor landing page captare abonati

Consolidează relațiile cu abonații prin emailuri automate

autoresponder landing page automatizare

Automatizarea e-mailurilor reprezintă o modalitate puternică de a consolida relația cu abonații. Poți lega un autoresponder NewsMAN de formularul de tip Landing Page sau poți crea secvențe automate de e-mailuri cu mesaj potrivit, care vor fi livrate la în momentul potrivit. De exemplu, atunci când un abonat se înscrie la lista ta de e-mailuri, poate primi într-un anumit interval de timp, o secvență automată de emailuri de bun venit, reprezentativă pentru brandul tău, alături de o reducere specială la prima achiziție și alte sfaturi relevante din domeniu, plus invitație la explorare produse și shopping. Acest lucru ajută la construirea încrederii și crește probabilitatea ca aceștia să devină clienți fideli.

automatizare formular landing page

Personalizează formularul de captare abonați pentru un impact maxim

Personalizarea este un factor cheie în email marketing, iar platforma NewsMAN face ușoară personalizarea formularelor tale de abonare pentru un impact maxim. Cu ajutorul editorului de formulare de abonare tip drag & drop, crearea și personalizarea acestora e super ușoară. Iată un exemplu rapid de formular personalizat.

personalizare formular landing page

Urmărește și analizează rezultatele campaniilor

Urmărirea și analiza rezultatelor campaniilor de email marketing sunt esențiale pentru îmbunătățirea strategiei tale de promovare. Platforma NewsMAN oferă rapoarte de detaliate care îți permit să vezi cum performează campaniile, inclusiv ratele de deschidere și de click, engagement-ul abonaților și multe altele. Cu aceste informații, poți lua decizii bazate pe date și optimiza campaniile pentru un impact maxim din punct de vedere al performanței.

10 exemple de Landing Pages de captare abonați pe care orice business ar trebui să le aibă

Tip Landing PageExemplu de ConținutUnique Selling PropositionSmart CTA
Oferte specialePromoție de [Nume Eveniment]: Reduceri de până la 50% la toate produselePrețuri imbatabile și stoc limitatRevendică oferta
Lead magnetsE-book gratuit: Cum să-ți crești afacerea prin …Conținut exclusiv și util pentru publicDescarcă E-book-ul
Freebies10 sfaturi utile pentru a-ți îmbunătăți …Conținut gratuit și de valoare pentru publicDescarcă freebie-ul
Înscriere la eveniment sau webinarWebinar gratuit: Cele mai bune tactici pentru a crește conversiile site-ului tăuExperiență educațională și interactivăÎnscrie-te la webinar
Abonare la newsletterAbonează-te la newsletter-ul nostru pentru cele mai noi știri și oferte exclusive din …Informații utile și actualizate pentru publicAbonează-te la newsletter
SondajAjută-ne să îmbunătățim serviciile noastre: Completează sondajul nostru de satisfacțieÎmbunătățirea produselor și serviciilor companieiParticipă la sondaj
ConcursParticipă la concursul nostru și poți câștiga un weekend la muntePremii atractive și experiențe deosebiteParticipă la concurs
Promoții și reduceriBucură-te de un cod de reducere de 10% la prima ta comandăReduceri exclusive pentru abonațiRevendică oferta
Video exclusivAccesează conținutul video exclusiv pentru abonați și descoperă cum să obții cele mai bune rezultate din exercițiile taleConținut de calitate și exclusiv pentru abonațiAbonează-te pentru acces la conținut
Sfaturi și trucuriDescoperă cele mai bune trucuri și sfaturi pentru a-ți organiza eficient timpulConținut de calitate și util pentru publicDescoperă sfaturile noastre

Acum că știi ce fel ce tipuri de landing page-uri poți crea pentru afacerea ta, să ne mutăm puțin atenția către formularele de captare abonați din aceste pagini de destinație.

Exemple Formulare Landing Page Captare Abonați

Să creezi un landing page cu formular de captare abonați nu e dificil, mai ales dacă folosești un editor cu drag & drop precum cel de la NewsMAN. Totuși, întotdeauna, sunt bune câteva exemple ca să te inspiri:

Creează un landing page eficient pentru campania de email

În concluzie, un landing page eficient este o unealtă puternică pentru a-ți crește lista de abonați și a stimula conversiile. Prin crearea de landing pages cu mesaje clare și cu invitații la acțiune, poți oferi o experiență de navigare impecabilă pentru audiența ta și poți să crești vânzările. Cu ajutorul instrumentelor de creare campanii, formulare și funcțiile de automatizare NewsMAN, poți duce strategia de email marketing la nivelul următor cu landing pages personalizate, emailuri automate, personalizare și analize detaliate. Urmărește sfaturile experților pe care le-am prezentat în acest articol pentru a crea landing pages eficiente care să stimuleze conversiile și să crească engagement-ul abonaților. Încearcă acum și creează un landing page eficient pentru campania de email marketing!


Postează un comentariu

*
*

Trimite-ţi gândurile