Principii de compozitie pentru un newsletter

de Admin Design

Publicarea unui newsletter reprezinta o metoda foarte buna de a va pastra numele in atentia publicului. Un newsletter poate delecta, educa, inspira sau informa, iar un newsletter cu un design bun comunica foarte multe despre oganizatia care il publica.

Pentru a crea un newsletter atragator trebuie sa se tina cont de cateva principii de compozitie si design. Se doreste producerea unei publicatii ce va atrage atentia cititorilor.

CREAREA UNUI PROTOTIP

Fie ca se doreste schitarea unei noi publicatii sau imbunatatirea aspectului uneia deja existente, intotdeauna trebuie inceput cu dezvoltarea unui prototip: un model care sa reprezinte look-ul newsletter-ului in varianta finala. Pentru acest lucru, va trebui decis formatul (dimensiune si forma), grid-ul (organizarea din spate), stilul grafic (paleta de culori, elemente grafice, poze) si titlul.

Stilul grafic trebuie abordat cu un singur lucru in minte: elementele grafice trebuie sa fie consistente. Acest lucru se mentine in special pentru cele ce se repeta ca margini, linii sau delimitatoare.

TEHNICI PENTRU LAYOUT

Pentru ca un newsletter incorporeaza mai multe elemente decat un simplu text pe o pagina, este important sa se foloseasca un software special cum ar fi Adobe InDesign, Adobe PageMaker sau Adobe Photoshop.

Casute de text: continutul se organizeaza in casute de text ce pot fi mutate fara probleme. De retinut este faptul ca nu trebuie folosite niciodata doua casute de text unde este nevoie doar de una. De exemplu, logo-ul si sloganul ar trebui puse in aceeasi casuta de text.

Elemente grafice: cand se folosesc elemente grafice intr-un newsletter, pozele JPEG  ar trebui sa fie la rezolutie de 300dpi, iar dimensiunea ar trebui sa fie cea folosita in newsletter.

Specificatiile de culoare: inainte de a incepe design-ul newsletter-ului, trebuie sa se seteze spatiul corect de culoare (CMYK, RGB) si toate elementele grafice incorporate ar trebui sa se conformeze acestuia.

Fonturi: fonturile stilizate (bold, italic) se folosesc doar daca sunt instalate pe calculatorul respectiv. Unele programe permit aplicarea unui stil chiar daca fontul respectiv nu e disponibil.


Postează un comentariu

*
*

Trimite-ţi gândurile

Postat în Design si etichetat , , , 0 comentarii